DOLNÁ KRUPÁ: Historický kaštieľ bude počas víkendu patriť ružiam a hudbe

09.06.2012 Trnava

Dolná Krupá 9. júna (TASR) - Kaštieľ v Dolnej Krupej bude tento víkend patriť vôni a kráse kvetov. V rámci piateho ročníka Slávnosti ruží 2012 predstavia vystavovatelia počas dnešného dňa a nedele 10. júna nielen svoje ruže, ale aj spôsoby ich pestovania či aranžovania. Návštevníci podujatia sa tiež dozvedia o pestovaní ruží v ružovej záhrade grófky M. H. Chotekovej či o hudobnej tradícii kaštieľa v Dolnej Krupej spojenej s menom Ludwiga van Beethovena.

„V priebehu víkendu návštevníkom v „dedine hudby a ruží“ ponúkneme viacero programov, koncertných vystúpení i prehliadku expozícií Hudobného múzea v kaštieli Dolná Krupá pri Trnave. Návštevníci si budú môcť prezrieť aj niekoľko exponátov z pozostalosti Chotekovcov, či už to bude porcelánový servis z polovice 19. storočia, či hračky grófskych detí,“ uviedla Alena Krátka z Hudobného múzea v kaštieli Dolná Krupá.

Slávnosť ruží 2012 sa začala dnes dopoludnia spomienkovou svätou omšou za rodiny Brunsvik a Chotek. Po nej otvoria samotnú výstavu ruží s ďalšími sprievodnými podujatiami. V nedeľu je pre návštevníkov Slávnosti ruží pripravená rôznorodá ponuka hudobných programov spolu s ukážkou viazania kvetín, umeleckých remesiel, ochutnávok vín, medoviny a medovníkov, doplnenou o prehliadku parku v historickom koči.
 

Vyberte región